TENIS

Žrijeb se otvorio: Džumhur ima ogromne šanse da napravi historijski rezultat!

Nakon najveće pobjede u karijeri

M. M.

1.3.2017

Nakon najveće pobjede u karijeri nad Stanom Wawrinkom, Damir Džumhur je savladao i Marcela Granollersa 36. igrača svijeta.

Džumhur je kao autsajder prošao dvije veoma teške prepreke na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju i tako potvrdio da je u odličnoj formi. Najprije je bez izgubljenog deta pobijedio trećeg igrača svijeta Wawrinku, a onda je na sličan način porazio i Granollersa, igrača iz Top 40.

Sada kreću kalkulacije

Tomas Berdych je danas neočekivano poražen od Robina Hassea tako da je put do finala otvoren. Džumhur se protiv Hassea itekako ima čemu nadati.

Jedno je sigurno. Ukoliko Damir dođe do polufinala igrat će protiv vrhunskog tenisera, Francuza Gaela Monfilsa ili Španca Fernanda Verdasca. Iako se radi o odličnim protivncima, žrijeb je itekako povoljan kada se u obzir uzme da se u gornjem dijelu žrijeba nalaze Andy Murray i Roger Federer.

Četvrtfinalni meč protiv Hassea igra se sutra, a Džumhur je svojim partijama probudio nadu Bosanaca i Hercegovaca. Svi vjeruju da Damir može daleko, ali i dosadašnji rezultat u Dubajiu je za svaku moguću pohvalu.