SREDNJOBOSANSKI KANTON

Hrvati položili vijence povodom Dana nezavisnosti

Nakon svađe s načelnikom oko svečane sjednice

D. P.

1.3.2017

Nakon što su odbili vijence položiti zajedno s novotravničkim načelnikom Refikom Lendom (SDA) i delegacijom Općine, predstavnici Hrvatske liste za novi Travnik na čelu s HDZ-om BiH, koalicije koja je osvojila najviše mandata u Općinskom vijeću, ispred spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata i pripadnicima HVO-a položili su vijence i zapalili svijeće povodom Dana nezavisnosti BiH.

Kako je kazao Fabo Stanić (HDZ BiH), predsjedavajući novotravničkog Općinskog vijeća, tradicija obilježavanja Dana neovisnosti neće biti prekinuta.

- Okupili smo se u ime svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora da obilježimo dan kada su i Hrvati dali svoj doprinos da BiH, naša domovina, stekne neovisnost. Tradicija je nastavljena, bit će tako i ubuduće, a svi trebamo okrenuti se budućnosti, a što manje prošlosti - kazao je Stanić.

Podsjetimo, iz Općinskog odbora HDZ-a smatrali su da je načelnik nezakonito sazvao svečanu sjednicu Općinskog vijeća, koja na kraju nije ni održana, nego su općinari održali svečanu akademiju.