BIH

Pitali smo građane: Šta za vas predstavlja 1. mart?

Anketa u bh. gradovima

E. D. A.

1.3.2017

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, širom naše zemlje, svečanim akademijama, sjednicama i odavanjem počasti na spomen-obilježjima građani obilježavaju ovaj praznik.

Bh. gradovi danas su okićeni zastavama domovine, a građani u prazničnom raspoloženju šalju poruke mira.

U prazničnom raspoloženju u Sarajevu je održana Svečana akademija u Vijećnici, na kojoj su se prisutni prisjetili referenduma 1992. godine te značaja tog dana.

Istim povodom, Dragan Čović i Bakir Izetbegović bit će večeras domaćini prijema povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u zgradi Predsjedništva BiH.

MOSTAR

ela-meskic

Ela Meškić

- To je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje, kada je ona postala nezavisna. Ta činjenica veoma je značajna za sve građane, s obzirom na to da nam je BiH jedina domovina.

samra-catic

Samra Ćatić

- Za mene je to jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH. Svi građani trebaju ga slaviti bez obzira na pripadnost, nacionalnost, vjeru i slično. Posebno se to odnosi na nas mlade, koji smo budućnost BiH.

nermin-omerovic

Nermin Omerović

- Za sve građane ove zemlje ovaj datum treba predstavljati jedan od najvažnijih, jer smo na taj datum napokon postali slobodni i nezavisni. To je značajno za sve nas i zato trebamo svi slaviti.

ZENICA 


aldina-aganovic

Aldina Aganović  

- Drago mi je da je to dan kada mi kao BiH slavimo svoju nezavisnosti. To je izuzetno značajan, historijski datum za BiH i njenu samostalnost i sve ono što država treba imati.

semsudin-duvnjak

Šemsudin Duvnjak

- Dan nezavisnosti predstavlja mi itekako bitan datum. Tog dana dobili smo svoju nezavisnost i svakako da je važan.

SARAJEVO 

kemal-mulic

Kemal Mulić 

- Dan nezavisnosti BiH za mene znači slobodu, u svakom smislu te riječi. Na ovaj datum BiH je postala suverena država.

alen-bukaric

Alen Bukarić 

- Tek kada se u cijeloj državi bude slavio, Dan nezavisnosti BiH imat će još veći značaj za sve. 

halida-imamovic

Halida Imamović 

- Dan nezavisnosti BiH znači mi sve, to je naša sloboda. Ovo je moja država, volim je.

TUZLA 

muhamed-hadzihrustic

Muhamed Hadžihrustić 

- U mojoj porodici još jučer su počele pripreme za proslavu 1. marta. To je datum za koji, kada govorim o njemu, ja ustanem. Za 1. mart mogu još reći da ga Bog poživi. 

mladen-hamovic

Mladen Hamović 

- Prvog marta je moj rođendan. Zbog toga je ovaj datum posebno obilježen u mom životu. Ostalo, pravo da vam kažem, ne bih puno komentarisao. 

sevleta-kabil

Sevleta Kabil 

- Znači mi mnogo, obilježavam ga svečano, kako i treba. Žao mi je što u ovoj državi svi građani podjednako ne slave taj dan. Žalosno je i što svi građani ne vole svoju državu.