CRNA HRONIKA

Dadilja puštena na slobodu, djevojčica konačno s majkom

Nakon šokantnog slučaja premlaćivanja trogodišnjakinje u Gračanici

H. ČALIĆ

1.3.2017

Dadilja Azra Ibrić (26) iz Gračanice, koja je osumnjičena da je trogodišnju djevojčicu koja joj je bila povjerena na čuvanje brutalno pretukla, nanijevši joj teške povrede, puštena je iz pritvora, saznaje “Dnevni avaz”.

Djevojčica je nakon premlaćivanja završila u UKC-u u Tuzli, gdje je bila zadržana na liječenju.

Prikupljeni dokazi

U međuvremenu je majka zlostavljane djevojčice stigla s rada iz Njemačke. Nakon što je dala iskaz u policiji i Centru za socijalni rad, preuzela je svoje dijete iz ove ustanove.

azra-ibric-200

Ibrić: Teško povrijedila djevojčicu

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, za naš list je kazao da su u ovom slučaju prikupljeni svi materijalni dokazi i iskazi. Ibrić se tereti da je trogodišnjakinji nanijela teške tjelesne povrede i psihičke traume, odnosno da je počinila krivično djelo za koje je zaprijećena visoka kazna zatvora.

Komšije prijavile

Šokantan slučaj zlostavljanja djevojčice otkriven je 19. januara zahvaljujući komšijama koje su pozvale policiju. Taj dan u večernjim satima medicinski radnici, u pratnji policijske patrole odnijeli su trogodišnjakinju i ukazali joj prvu pomoć u Domu zdravlja.

Oporavak u bolnici

Djevojčica je prevezena na Kliniku za hirurgiju UKC-a u Tuzli, gdje se oporavljala nekoliko dana, a onda je smještena u odgovarajuću ustanovu.

- Nakon što su se stekli potrebni uvjeti, majka je dijete preuzela iz ustanove i taj slučaj je za nas završen - kaže direktorica Centra za socijalni rad u Gračanici Jasminka Begović.