VIJESTI

MVP: Pisma iz Haaga upućena Čoviću i Izetbegoviću nisu otvarana

Rekacija na saopćenje iz Kabineta Bakira Izetbegovića

Redakcija

1.3.2017

Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je da koverte koje je Međunarodni sud pravde u Hagu uputio članovima Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću nisu bile oštećene te da je otvarana samo koverta u kojoj se nalazilo pismo za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Ova rekacija je uslijedila nakon što je iz Kabineta Izetbegovića rečeno da je otvorena samo koverta koja je adresirana na njega.

- Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je na temelju pismenih izvještaja ovlaštenih službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH, utvrđeno da je od pristiglih koverti Međunarodnog suda pravde, koje su bile pojedinačno adresirane na članove Predsjedništva BiH, otvorena samo ona koja je bila adresirana na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića" - piše u saopćenju za javnost. 

Navode da su koverte adresirane na članove Predsjedništva BiH Dragana Čovića i gospodina Bakira Izetbegovića dostavljene Pisarnici Predsjedništva BiH zatvorene i neoštećene te da o svemu postoje službeni zapisnici i izjave ovlaštenih osoba.