VIJESTI

Ivanić nije suveren BiH, nadam se da se neće upustiti u neustavne manipulacije

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Redakcija

1.3.2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima da je jučer imao sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Podsjetimo, Ivanić je jučer na press-konferenciji izjavio da Izetebegović pravi paralelizam u institucijama BiH, djelujući sam mimo dogovora s ostalim članovima Predsjedništva.

Izetbegović je danas kazao da izgelda kao da se Ivanić počeo upuštati u paralelizam, te da će članovi Predsjedništva posebno odgovarati na pisma koja su stigla od Međunarodnog suda pravde na njihove adrese.

- Mislim da se on upustio u ono što je meni neutemeljeno prebacivao. On je govorio da ja pokušavam sam da zastupam stavove cijelog Predsjedništva, ja to nikada nisama radio. Samo sam trvdio da agent ima mandat. Nikada se nisam upuštao da to radim sam. Jesam kao bošnjački član Predsjedništva učinio sve da Softić napravi valjan zahtjev - kazao je Izetbegović.

On je dalje kazao da je Ivanić počeo da radi sam.

- On sebe predstavlja suverenom BiH, on nije suveren, on je predsjedavajući i može Sudu u Haagu prenositi isključivo ono što se sva trojica dogovorimo. Nadam se da se neće upustiti u neke neustavne manipulacije - istakao je Izetbegović.