AUTO-MOTO

BiH domaćin inozemnim novinarima na testnim vožnjama novog i30

Hyundai Auto BH dobio organizaciju zahtjevne manifestacije

M, T,

28.2.2017

 

Rijetko, ili bolje reći, nikada se ne desi da Bosna i Hercegovina bude domaćin neke testne vožnje s međunarodnim predznakom.

No, dok se pojedini dosadašnji svijetli primjeri uglavnom odnose na zemlje bližeg okruženja, Hyundai Auto BH u našoj zemlji sredinom marta ugostit će novinare iz Makedonije, Crne Gore, Albanije, Srbije, pa čak i iz daleke Ukrajine, koji će imati priliku testirati novu generaciju popularnog južnokorejskog kompakta i30 i svoje dojmove s vožnji po prekijepim vrletima naše zemlje prenijeti u svojim medijima.

Mostar, Međugorje

Hyundai Auto BH organizirat će testnu rutu na kojoj će biti Sarajevo, Konjic, Mostar, Međugorje... Na tim lokacijama 40-ak novinara iz pomenutih zemalja isprobat će novi Hyundai i30, koji će prema svemu što se najavilo zauzeti mjesto u samom vrhu svjetske ponude kompaktnih automobile.

- Izuzetna nam je čast što smo uspjeli jednu ovakvu međunarodnu prezentaciju dovesti u našu zemlju, koja će se po prvi put u ovakvom izdanju održati u Bosni i Hercegovini. Ovo nije samo jedinstvena prilika za Hyundai Auto BH kao distributera za BiH, već je podjednako pozitivna i afirmativna priča za našu zemlju. Iskreno se nadam da ćemo na najbolji način predstaviti novi model, ali i Bosnu i Hercegovinu i svu njenu ljepotu. I ono što je također bitno je što će biti testirana vozila na bh. tablicama, koje će osvanuti u inozemnim medijima, što se nikada do sada nije desilo – rekla nam je Amra Makan, PR i marketing menadžer kompanije Hyundai Auto BH.

Fan park

Put do ovog velikog događaja Hyundai Auto BH utabao je nizom uspješno realiziranih zahtjevnih projekata, od kojih se, svakako, izdvajao Hyundai Fan Park, koji je 2014. godine, tokom prvog nastupa nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio omiljeno okupljalište ljubitelja fudbala i navijača naše selekcije.

Prezentacija će se održati 14. i 15. marta.