VIJESTI

IDDEEA: Nadamo se da će izdavanje pasoša biti nastavljeno nakon 21. marta

Saopćenje za javnost

(Fena)

28.2.2017

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) danas je Uredu za razmatranje žalbi BiH proslijedila žalbu koju je u postupku nabavke pasoških knjižica uložila kompanija Gemalto.

Očekuje da će Ured za razmatranje žalbi BiH, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i zaključkom Vijeća ministara BiH od 16. februara ove godine, rješavanju ovog predmeta dati prioritet i u što kraćem roku odlučiti po žalbi.

IDDEEA je prije osam dana raspisala tender za nabavku pasoških knjižica, a radi se o postupku nabavke kojeg Zakon o javnim nabavkama propisuje u slučajevima krajnje hitnosti.

Na tender su se prijavile dvije kompanije čije će se ponude razmatrati nakon što Ured za razmatranje žalbi odluči po žalbi kompanije Gemalto, koja se inače nije prijavila na tender.

- Vjerujemo da će sve institucije uključene u proces odlučivanja imati razumijevanja za hitnost postupka kako bi se nabavka pasoških knjižica okončala na vrijeme, a kontinuitet izdavanja pasoša nesmetano nastavio i nakon 21. marta - navedeno je u saopćenju IDDEEA-e.