CRNA HRONIKA

Ispovijest majke: Nisam vidjela sina 10 godina, jedva čekam da ga izvučem iz tog pakla

Enesa Bešić iz gračaničkog naselja Dudić

Redakcija

28.2.2017

Nakon što je otkriven šokantni slučaj zlostavljanja 12-godišnjaka u gračaničkom naselju Dudić, koji je godinama bio žrtva torture svog oca Samira Smajića, naša ekipa uspjela je pronaći njegovu majku Enesu Bešić, koja nam je otkrila da sina nije vidjela 10 godina. 

Ona se, nakon razvoda od Samira, ponovo udala u Klokotnici u Doboj-Istoku, a s drugim suprugom ima dvije djevojčice. Prema njenom kazivanju, nije viđala sina jer joj to njen bivši suprug, koji je nasilan, nije dozvoljavao. Kaže da je pokušavala, ali on bi ju svaki put otjerao te ju je gađao kamenicama. Brak sa Smajićem naša sagovornica opisala je kao trogodišnji pakao. Zbog stalnog zlostavljanja, ona je napustila bračnu zajednicu.

- Radila sam što mi je govorio. S njim sam često nosila drva i ugalj, a on bi navečer od mene oteo novac i kupio bi alkohol. U kasnim satima došao bi kući pijan, istukao bi me i polupao prozore, suđe, namještaj… Moj svekar, koji mi je krišom znao dati koju marku, govorio mi je: "Snaho, spašavaj se, idi odavde." Jednom me odbranio djever Amir. I on je morao otići iz te kuće. Moja zaova Samira i danas mi govori: "Sve ću ti, Enesa, posvjedočiti, sve sam vidjela" - jecajući nam je ispričala Enesa.

Više u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".