NOGOMET

Partizan prodaje dva igrača u Italiju za 6,5 miliona eura

Klub iz Humske će napuniti svoju kasu

Redakcija

27.2.2017

Partizan i Fiorentina. Moglo je u slučaju Nikole Gulana, Stevana Jovetića, Adema Ljajića i Matije Nastasića, a izgleda da će moći i sa Nikolom Milenkovićem i Dušanom Vlahovićem.

Dobri poslovni odnosi koje još s kraja minule decenije Partizan njeguje sa 'Ljubičastima' najvjerovatnije će rezultirati njihovim potpisom za klub sa „Artemio Franchija“ u predstojećem prelaznom roku.

Poslije pregovora minule sedmice upriličenih na italijanskoj teritoriji (navodno u Milanu), uz pomoć agenata Falija Ramadanija - koji je završio i transfere gore pomenutih fudbalera - postignut je usmeni dogovor između čelnika 'Crno-belih' i njihovih kolega iz Firence da talentovani štoper i još mlađi napadač karijere nastave u Calciu. Čuveni italijanski novinar, specijalizovan za transfere, Gianluca Di Marzio, danas je pustio u eter informaciju da je ovaj posao pred realizacijom i da bi papiri mogli biti završeni već tokom utorka ili srijede. Naravno, postali bi važeći tek na ljeto, kada počne prelazni rok.

Di Marzio tvrdi da će 'Viola' za Nikolu Milenkovića platiti obeštećenje u vrijednosti od 5.000.000 eura, a usuput će se obavezati da Partizanu proslijedi između 15 i 20% od naredne prodaje štopera koji je prije samo godinu dana ušao u prvi tim i na prečac postao jedan od oslonaca odbrane Partizana. U međuvremenu bio je i na listi želja Anderlechta koji je nudio 4.000.000 eera, dok je prije nekoliko dana stigla u Beograd ponuda njemačkog Hamburga vrijedna 4.500.000.

Fiorentinina je, ipak, „jača“, pa bi Milenković već u junu, krenuo put Firence i obukao dres tamošnjeg kluba.

S druge strane, Dušan Vlahović bi bio plaćen 1.500.000 eura, međutim, ostao bi u Humskoj 1 na pozajmici do naredne zime, jer 28. januara 2018. postaje punoljetan i tad može otići u inostranstvo.