NOGOMET

Teške optužbe: Sudije su napustile stadion Villarreala s poklonima Reala

Kontroverzna utakmica

Al. Ti.

27.2.2017

Real Madrid sinoć je na teškom gostovanju kod Villarealla slavio rezultatom 3:2. Veliki preokret uslijedio je u posljednjih pola sata, kada je Kraljevski klub pogodio čak tri puta.

Ipak ono po čemu će utakmica ostati upamćena jeste kontroverzno suđenje glavnog arbitra Jesus Gil Manzano, koji je po mnogima dosudio čudan penal za Real, a kasnije nije svirao jedanaesterac za domaće fudbalere.

poklon-111

Bruno Soriano je igrao rukom, no mnogi će reći kako to nije bilo dovoljno za kazneni udarac jer ga je  pogodila iz odbijanca, nije išla prema golu i nije do nje mogao doći niti jedan gostujući igrač.

'- Jasno se na TV snimci vidi da me pogodila u ruku odbijena lopta i nisam mogao ništa učiniti. Nema govora o penalu i to sam rekao sudiji', kazao je igrač Villarreala nakon utakmice.

Ljut kao ris bio je i predsjednik Villarreala Fernando Roiga koji je kazao kako su glavni sudija i pomoćnici stadion napustili s poklonima koje su dobili od čelnih ljudi Reala.

- Jesus Gil Manzano i njegovi pomoćnici napustili su stadion s plastičnim vrećicama Real Madrida. Po meni to nije u redu, rekao je Roiga.