OSTALI SPORTOVI

Liba ekskluzivno za Avaz: Držim fige BiH da za EYOF bude sve kako treba (VIDEO)

Predsjednik koordinacione komisije COCOM-a iz EYOF-a eksluzivno za naš portal

N. KREŠTALICA

27.2.2017

U sklopu priprema za EYOF 2019. godine (Evropske olimpijske igre mladih ), Sarajevo je posjetio prvi tim koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) u sastavu Peter Brull,  Katerina Nycova i Jozef  Liba.

Jozef Liba, predsjednik koordinacione komisije COCOM-a iz EYOF-a, u ekskluzivnom razgovoru za Avaz.ba kazao je da se radi o velikom događaju za našu zemlju te da je Evropski olimpijski komitet spreman pomoći na svaki način da sve bude spremno za 2019. godinu.

- Ovo je jedan veliki i bitan događaj za Bosnu i Hercegovinu. Ovo je najveće multidisciplinarno takmičenje za mlade u čitavoj Evropi. U posjeti smo da obiđemo teren i damo svoje prijedloge radi što bolje pripreme. Mislim da zajedničkim radom možemo napraviti dobar posao do 2019. godine. 'Držimo fige' da sve prođe u najboljem redu – kazao je Liba za Avaz.ba.

Tročlana delegacija EOC-a je trenutno na Bjelašnici, a planirano je da u glavnom gradu BiH ostanu tri dana. 

Kako je najavljeno, ova visoka delegacija EOC-a, u planu ima niz radnih sastanaka s bh. timovima zaduženim za organizacijske aktivnosti EYOF-a 2019, te pregled plana rada svakog sektora.

Danas su stigli u BiH, gdje još ostaju dva dana.

Pogledajte razgovor sa Libom: