SPORT

Visoka delegacija EOC-a pregledava borilišta za EYOF 2019. (FOTO)

U glavnom gradu BiH će boraviti tri dana

A. SOKOLOVIĆ

27.2.2017

U sklopu priprema za EYOF 2019. godine (Evropske olimpijske igre mladih ), Sarajevo je posjetio prvi tim koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) u sastavu Peter Brull,  Katerina Nycova i Jozef  Liba.

Kako je najavljeno, ova visoka delegacija EOC-a, u planu ima niz radnih sastanaka s bh. timovima zaduženim za organizacijske aktivnosti EYOF-a 2019, te pregled plana rada svakog sektora. 

Trenutno su na Bjelašnici,. a planirano je da u glavnom gradu BiH ostanu tri dana.

Prema riječima Saida Fazlagića, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta BiH, koji je prisutan na svim sastancima, obilazak olimpijskih ljepotica se odvija prerma planu.

- Jutros smo bili u hotelu „Hills“ na Ilidži, gdje je direktor EYOF-a 2019 Senaid Godinjak, održao sjajnu prezentaciju. Trenutno smo na Bjelašnici, a nešto ranije smo obišli i borilišta na Igmanu. Pored Libe, s nama je iz EOC-a i ugledna Čehinja Katerina Nycova. Oni, zajedno s našim predstavnicima EYOF-a i nama iz Olimpijskog komiteta BiH, pregledavaju borilišta i dijele savjete šta treba uraditi – kaže za naš portal Fazlagić.

Nakon posjete Igmanu i Bjelašnici, visoka delegacija EOC-a će posjetiti danas i Jahorinu.