KOŠARKA

Košarkaši Partizana otrovani hranom

Oboljeli od salmonele

(Fena)

27.2.2017

Liječnički nalazi pokazali su da su igrači i stručni štab Košarkaškog kluba Partizan otrovani hranom u Nišu, tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, objavio je beogradski klub.

- Poslije analize konstatirano je da su članovi našeg tima oboljeli od salmonele, izrazito teškog crijevnog oboljenja koje je posljedica trovanja hranom. Usljed trovanja, KK Partizan NIS je pretrpio i još uvijek trpi ogromnu štetu, jer je u značajnim utakmicama nastupao bez pomoći važnih igrača i prvog trenera, a izgledno je da će u oslabljenom sastavu nastupati još izvjesno vrijeme - objavljeno je na Partizanovim internetskim stranicama.

Salmonelu su dobili treneri Aleksandar Džikić i Nenad Čanak, košarkaši William Hatcher, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković, Miloš Koprivica, Mihajlo Andrić i Uroš Luković, kao i sportski direktor Dragan Todorić.

Nakon hospitalizacije, oni su pušteni na kućno liječenje.

- Ovim putem KK Partizan NIS javno se uzdržava od davanja bilo kakvih paušalnih procjena na temu uzroka trovanja igrača i članova stručnog stožera, sve dok se nedvosmisleno ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj - poručili su iz Partizana.