NOGOMET

Primera: U derbiju kola Messi donio pobjedu Barci protiv Atletico Madrida

Utakmica igrana na Vicente Calderonu

Al. Ti.

26.2.2017

U derbiju 24. kola španske Primere Atletico Madrid i Barcelona su na Vicente Calderonu odigrali svoj susret. Na kraju je slavila Barca rezultatom 2:1, čime je ponovo došla u poziciju da se bori za titulu.

Prvu priliku na susretu imali su domaći fudbaleri, ali udarac Griezmanna je izblokiran. Nastavio je Atletico sa pritiskom u prvih 20-ak minuta, ali rezultat se nije mijenjao.

Prva prilika za Barcu došla je u 38. minuti kada je Messi sjajno iz slobodnjaka odlično šutirao, ali Oblak još bolje brani.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo bolji fudbal Barcelone, koja je u sudijskoj nadoknati preko Piquea mogla do vodstva, ali njegov udarac glavom odlično brani Oblak.

U drugom poluvremenu Barca je krenulo još ofanizivnije ka golu Atletica. Sjajnu šansu propušta Suarez u 49. minuti.

Još jednom je Suarez bio u centru pažnje, koji je nakon odličnog duplog pasa sa Messijem izlazi sam pred Oblaka, ali šutira pored gola.

Igrala se 64. minuta kada se lopta u šesnaestercu Atletica odbijala kao u bilijaru, a najspretniji je bio Rafinha koji pogađa za veliko slavlje izabranika Luisa Enriqea.

Ipak samo šest minuta kasnije Atletico dolazi do izjednačenja, a nakon ubačaja Kokea najviši je bio Godin koji pogađa za 1:1.

Veliki trijumf Barceloni donio je Messi kada je ponovo nakon velike gužve u šesnaestercu rutinski savladao Oblaka za konačnih 2:1 za tim sa Nou Campa.

Nakon ove utakmice Barca se nalazi na prvom mjestu sa 54 boda, ali i dvije utakmice više od Real Madrida.