NOGOMET

Nemam svog nogometnog idola

Aid Delić, nova uzdanica Željezničara

M. C.

26.2.2017

Aid Delić mogao bi biti nova, velika uzdanica FK Željezničar. Ovaj sedamnaestogodišnjak kapiten je ekipe starijih kadeta najtrofejnijeg bh. kluba i igra na poziciji zadnjeg veznog, a oni koji su ga gledali smatraju da ima potencijel za vrhunskog nogometaša. Već vrlo visok i ima odličan pregled igre, dobru "dugu loptu", a specijelnost su mu slobodni udaraci. 

- Treniram već devet godina ali moram reći da sa sadašnim trenerom Jasminom Nuhanovićem odlično sarađujem kao i moji saigrači. Nekako sve je lako pa nam ni napori na treninzima i utakmicama ne padaju teško - kaže nam Aid dodajući kako, za razliku od mnogih vršnjaka, nema idola u fudbalu. Jednostavno, okrenut je sebi i svojim treninzima i utakmicama. 

Mada nije na drugom mjestu, jer mu je škola vrlo važna, mladi Delić je i odličan učenik sarajevske Treće gimnazije. Stoga ga se gotovo svaki dan može vidjeti kako sa dva ruksaka na leđima, jednim sa školskim knjigama, a drugim sa opremom za trening žuri u školu ili na stadion Grbavica. 

- Ponekad je malo vremena, i bukvalno moram trčati da stignem na trening, ali uspjevam. Bitno mi je i da ne izostajem sa časova jer mi je škola na prvom mjestu - dodaje mladi Delić kome priče o tome kako će sigurno karijeru nastaviti u nekom od evropskih klubova uopšte ne dotiču jer prije svega želi da uživa u svom druženju sa drugovima iz škole te sa saigračima u Željezničaru.