HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

U Mostaru upriličena tradicionalna karnevalska povorka (FOTO)

Vesela i šarena povorka „razvedrila“ tmurnu nedjelju

M.H.

26.2.2017

Duhovitost, maštovitost i originalnost krasili su i ovogodišnju, već tradicionalnu,  karnevalsku povorku u Mostaru koja je na zadovoljstvo građana ponajviše onih namlađih, jučer  upriličena u gradu na Neretvi. 

Šarena i vesela povorka prošetala je gradom a spontano su joj se pridruživali i ostali građani koji su bili oduševljeni kostimima učesnika.  Tako su gradom prošetali „kauboji i Indijanci“, „jagodice i Nindža kornjače“, likovi iz crtanih filmova ali i „saobraćajni znakovi“.

karneval-3

Osim Mostarskih mažoretkinja koje su predvodile ovu veselu skupinu, u karnevalu su učestvovali i mališani iz JU „Dječiji vrtići“ Mostar,  učenici nekoliko osnovnih škola kao i kostimirani orkestar Limene glazbe Mostar, koji je svojom svirkom razbijao nedjeljnu uspavanost i tmurno jutro.

-Drago nam je što se mostarskom karnevalu i ove godine odazvao veliki broj građana. Iako je jutro bilo hladno, imali su priliku razveseliti se s nama i vidjeti šarene kostime i veselu dječicu. Zahvalni smo Policijskoj upravi Mostar koja nam je i ove godine pomogla da sve protekne u najboljem redu-kazala je Anja Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja.
 

karneval-2

karneval-4