LIFESTYLE

Samsung Galaxy S8 klonovi već su dostupni na tržištu! (VIDEO)

Opreze

Redakcija

26.2.2017

 Već godinama se u Kini proizvode takozvani klonovi najmoćnijih i najskupljih uređaja najpoznatijih proizvođača pametnih telefona. Tržište očigledno ima svoje vjerne kupce, inače se ne bi proizvodili lažni telefoni.

Tako se mogu kupiti lažni iPhone, Googleov Pixel, Samsungovi najpoznatiji i najcjenjeniji modeli, zapravo gotovo sve marke imaju svoje klonove koji dolaze iz najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Neki će ovakve telefone kupiti iz zabave, jer cijena im se kreće u rangu od 100 do 150 američkih dolara, ali vrlo vjerojatno postoji dobar dio neupućenih i naivnih korisnika koji ne prate toliko tehnologiju i uvjereni su kako će za navedeni iznos dobiti prestižni model, da bi na kraju uslijedilo ogromno razočaranje...

Tako se već sada u Kini može nabaviti "novi" Samsung Galaxy S8, jedan od najiščekivanijih modela koji će se pojaviti na tržištu ove godine. Cijena mu je 100 dolara, a razlog za predstavljanje ovog "kineskog flagshipa" je upravo "lov na naivne", kakvih, ponavljamo, sasvim sigurno ne nedostaje.

Iako će Samsung tek krajem marta službeno predstaviti Samsung Galaxy S8, dok će se u prodaji pojaviti tokom aprila, kinesko crno tržište ne miruje, naprotiv, krenulo je u produkciju njihovog modela.

Fotografije kutija mogle bi zavarati mnoge, jer izgledaju poprilično vjerodostojno, a ono što ćete dobiti kada raspakirate kutiju je, blago rečeno, smiješno... Uostalom, pogledajte sami u priloženom videu kako izgleda klon Samsung Galaxy S8 pametnog telefona.