VIJESTI

U BIH pretežno oblačno

Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH

Redakcija

26.2.2017

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -4 stepena, Bihać -3, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Tuzla -2, Doboj, Ivan-sedlo, Jajce i Kupres -1, Banja Luka, Bjelašnica, Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 0,  Livno i Zvornik 1, Mostar, Trebinje i Čapljina 7 i Neum 10 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mijestimično može pasti i malo kiše. U Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab. Prijepodne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni. 

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost. Tokom dana, umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH