SPORT

Seksi Grkinja zapalila Balkan: Kad ona skače, traži se karta više

Zapleše nakon svakog skoka

Avaz.ba

25.2.2017

U Beogradu je otvoreno Balkansko prvenstvo u Beogradu, a Grkinja Paraskevi Papahristou (27), otvorila je Balkanijadu pobjedom u troskoku, u prvoj disciplini u Kombank Areni.

Atraktivna Grkinja, koja nakon svakog skoka još zapleše i podigne ionako vruću atmosferu u publici, bila je uvjerljiva u svom prvom nastupu u Beogradu, uvertiri za Evropsko prvenstvo koje je na rasporedu od 3. do 5. marta. 

1

Skakačice u troskoku i skoku u dalj nastupaju u opremi koja više pokazuje, nego skriva pa na svako takmičenje većinom dolazi muški dio navijača. Grkinji to nije dosta pa je patentirala svoj seksi ples koji odradi nakon gotovo svakog skoka.

Papachristou je slavila s najboljim rezultatom ove sezone (14.19 metara), ispred dvije rumunske skakačice.

Elena Andrea Panturoiu bila je druga s 13.94 metra, a Kristina Bujin treća s deset centimetara slabijim rezultatom.

Inače, 27-godišnja Papachristou izazvala je skandal na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Tada su je izbacili s Igara zbog rasističkog komentara na Twitteru.

- S ovoliko Afrikanaca u Grčkoj barem će komarci kod nas jesti domaću hranu - napisala je Grkinja, nakon čega su je potjerali kući.

2

 - Ovakav komentar ne ide u istu rečenicu s olimpijskim vrijednostima i zato smo je poslali doma. Pogriješila je i platila je za to - objavio je grčki olimpijski odbor.

 Grkinja se ispričala.

- Žao mi je što sam izazvala neugodnost. Nisam nikoga htjela uvrijediti. Radi se o običnoj šali. Sramim se - rekla je tada grčka atletičarka.