REGION

Kraj drame u Beogradu: Dijete pronađeno, evo gdje je bilo

Nakon prijave otmice

Avaz.ba

25.2.2017

Vijest koja je danas beogradsku policiju podigla na noge, ispostavila se kao lažna uzbuna. Naime,dijete koje je, po prijavi jednog građanina, navodno oteto u Novom Beogradu, pronađeno je živo i zdravo kod svojih roditelja.

Građanin je danas oko 12:30 sati prijavio da je neko na silu ugurao dijete u automobil, fotografisao sporno vozilo, a zatim sve prijavio policiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah je pozvalo sve građane da, ukoliko primijete vozilo s fotografije, koju im je dostavio građanin, crni "mini kantrimen" austrijskih registarskih oznaka W09583F prijave na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Građanin je prijavio da je dijete staro tri godine ugurano u crni "kantrimen" austrijskih tablica u Ulici Otona Župančića kod broja 20.

Nakon prijave, pokrenuta je potraga za svim crnim "mini kantrimenom", a odmah je alarmirana i granična policija, za slučaj da otmičari pokušaju bjekstvo preko granice.

Nasreću, poslije skoro šest sati potrage, ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni i da dijete nije bilo oteto već da je kod svojih roditelja