BIH

Borenović se u Washingtonu sastao s Palmerom

Predsjednik Partije demokratskog progresa na konferenciji

Fena

25.2.2017

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), Branislav Borenović, razgovarao je sinoć u Washingtonu s direktorom State departmenta za jugoistočnu Evropu Matthew Palmerom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Predsjednik PDP-a i direktor State departmenta za jugoistočnu Evropu saglasili su se da je potrebno predano raditi na uspostavljanju stabilnog političkog ambijenta kroz postojeći institucionalni i ustavni okvir kako bi bile otklonjene prepreke u sprovođenju reformi na evropskom putu BiH.

Borenović boravi u Washingtonu gdje, u organizaciji Republikanskog instituta iz Vašingtona, učestvuje na konferenciji ‎Međunarodne demokratske unije.

- Borenović je upoznao Palmera o jednostranom djelovanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, koje će imati negativne posljedice za stvaranje međusobnog povjerenja i postizanje napretka u društvu – saopćeno je iz PDP-a.

Tema konferencije je pobjednička kampanja za predsjednika SAD-a i agenda nove američke administracije, perspektive i modeli uspješnih političkih kampanja i izazovi s kojima se susreće savremeno društvo.

Na konferenciji u Washingtonu učestvuju predstavnici 20 partija centra i desnog centra iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Španije, Švedske, Kanade, Mađarske, Makedonije, Argentine, Slovenije...