BORILAČKI SPORTOVI

Goražde: Organiziran doček za vicešampiona Aldina Mićivodu

Karate klub „Goražde“ i redakcija „Glasa Goražda“

Al. B.

25.2.2017

Nakon fantastičnog uspjeha na Evropskom prvenstvu u Sofiji, Karate klub „Goražde“ i redakcija novina „Glas Goražda“ priredili su svečani doček bh. kadetskom reprezentativcu Aldinu Mićivodi. U gradu u kojem se to dugo nije desilo, srebrnu medalju donio je 15-godišnjak, četverostruki državni prvak, treći s Balkanskog prvenstva 2014. godine u Turskoj, osvajač brojnih medalja na domaćim i regionalnim turnirima.

- Preda mnom su nove pripreme, jer sam prešao u juniorsku, mnogo jaču konkurenciju. Očekuju nas Svjetski kup u Umagu, Zlatni pojas Čačka i u septembru državno prvenstvo. Ako budem ponovo prvak BiH ići ću na Svjetsko prvenstvo u Španiju – kazao je ovaj skromni mladić, kojeg su u Goraždu dočekali buket cvijeća, zagrljaji i čestitke.

Na platou ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ sugrađane je pozdravio i Aldinov trener i otac Ramiz Mićivoda.

- Goražde je uvijek bilo kolijevka vrhunskih sportista. Žao mi je što oni večeras nisu ovdje, jer smatram da su trebali biti. Karate je od davne 1976. Pokrenut u Goraždu, a od tada su kroz klub „Radnički“, danas „Goražde“, prošle mnoge generacije, brojni šampioni. Ovaj rezultat kojeg je Aldin napravio je rezultat svakog građanina, svakog djeteta i ovo je medalja grada Goražda i BiH, jedine naše domovine. Stajati na pobjedničkom postolju s velesilama poput Francuske i Turske, koje ulažu bogatstva u svoje takmičare, je velika stvar. Dokazali smo da BiH može biti na pobjedničkom postolju i da se naša zastava može vihoriti i na najvećim takmičenjima – istakao je Ramiz Mićivoda.

Prijem za Aldina Mićivodu organizirao je kantonalni ministar za obrazovanje, mlade, kulturu i sport, Damir Žuga. Istaknuto je da će evropski vicešampion biti korisnik prve sportske stipendije u BPK, za školsku 2016/2017. godinu.