LIFESTYLE

5 najzanimljivijih mobitela koji će se predstaviti u Barceloni

Sutra počinje Mobile World Congress 2017

(Bug/Redakcija)

25.2.2017

U Barceloni će se tokom nedjelje održati „press dan“ za vrijeme kojeg će svoje adute za Mobile World Congress 2017– koji službeno počinje, zapravo, tek prekosutra, predstaviti LG, Huawei, Nokia i mnogi drugi…

Evo što možemo očekivati…

LG

Mnogima će najzanimljiviji biti LG-jev ovogodišnji flagship G6, kao prvi telefon na svijetu koji će imati QHD+ FullVision rezoluciju ekrana. Riječ je o - u ovom trenutku – netipičnoj rezoluciji i omjeru stranica za ekran mobitela, od 2.880 x 1.440 piksela (omjer je 16:9) koji će donijeti i izrazito povoljan omjer površine ekrana u odnosu na površinu plohe telefona, piše portal Bug.

Huawei

Kineski gigant koji pretendira na Samsungovu poziciju već se odavno popeo na treće mjesto najvećeg svjetskog proizvođača telefona. S modelom P9 su napravili tržišno čudo, a u Barcelonu stižu s najjačim naoružanjem – nasljednikom nazvanim, očekivano, P10.

Uz njega, vjeruje se, Huawei će pokazati i P10 Plus, možda čak i P10 Lite, ali središnji model bit će, čini se, najveći hit ovogodišnje Barcelone.  

Nokia

Nokia bi mogla mnogima pomrsiti planove. Reinkarnirani supervladari tržiša mobitela dolaze u Barcelonu s nečim što vjeruju da će biti apsolutni mega-ultra-super-hit, reizdanjem retro legende Nokije 3310.

Već je sada gotovo sigurno da to uopće neće biti smartfon već „obični mobitel na tipke“ iliti „featurephone“, s malo osuvremenjenim dizajnom i ekranom u boji, ali očekuje se da rasture… Utoliko na MWC neće donijeti flagship s Androidom, već mid-rangere Nokiju 3 i Nokiju 5.

Samsung

Nakon 2016. koju bi najradije zaboravili, Južnokorejci su sve karte ove godine položili na taktiziranje, pa pred MWC opako „teasaju“ tobožnjim curenjem informacija svoj ovogodišnji flagship Galaxy S8 i njegovog većeg brata Galaxyja S8+ također, ali čekat će da medijsku pažnju u Barceloni podijele svi ostali, pa će tek par tjedana kasnije lansirati ova dva čudovišta. Za MWC 2017– skromno: dolaze s flagship tabletom Galaxy Tab S3, a možda i s Galaxy Bookom, tabletom s Windowsima koji ulazi u sve unosniju nišu tankih hibrida. 

Sony

Japanci se drže – kao i obično – diskretno i ne puštaju previše „leakova“ pred službenu objavu, no očekuje se da će na MWC donijeti čak nekoliko novih Xperija, uključivši i novu X-icu s 4K ekranom, ali i Snapdragonom 835.

Potonje bi bilo zaista ugodno iznenađenje, obzirom da čitava industrija govorka o tome da je Samsung bezicirao ogromne količine ovog čipa za svoje uređaje, ne bi li time odgodio dolazak HTC-ovog flagshipa za 2017., odnosno ne bi li osudio LG na korištenje starijeg čipa u svojem flagshipu G6.