NOGOMET

Ženska A nogometna reprezentacija na Istra kupu

Selektorka Samira Hurem pozvala najbolje

(A. S.)

25.2.2017

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 1. do 8. marta učestvovati na Istra Kupu u Umagu. Protivnici bh seniorkama u grupi B bit će „B“ selekcije Francuske i Mađarske, te domaćin turnira Hrvatska, dok grupu „A“ čine Sjeverna Irska, Slovačka, Slovenija i Kineski Tajpeh.

Selektorka Samira Hurem smatra da su pred ekipom kvalitetni mečevi:

- Prije svega želim da zahvalim Savezu što nam je omogućeno da i ove godine učestvujemo na Istra Kupu, koji je zaista kvalitetan turnir. To je nastavak ulaganja u ženski fudbal u našoj zemlji. Na turniru učestvuju jako dobre ekipe. Mi se prvi put okupljamo nakon kvalifikacija, ali igračice su se spremale u svojim timovima i očekujem da budu u dobroj kondiciji. Lidija Kuliš se poslije povrede vraća u tim, a svi znamo koliko je ona bitna igračica za ovu reprezentaciju. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat na turniru.

Hurem je za ovu reprezentativnu akciju pozvala sljedeće igračice:

Almina Hodžić (SFK 2000 Sarajevo), Nikolina Dijaković (SFK 2000 Sarajevo), Antonela Radeljić (Osijek, Hrvatska), Amira Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Melisa Hasanbegović (Kvarnsvedens IK, Švedska), Marija Aleksić (Ferencvarosi, Mađarska), Lidija Kuliš (Turbine Potsdam, Njemačka), Aida Hadžić (SFK 2000 Sarajevo), Milena Nikolić (SC Sand, Njemačka), Alisa Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Selma Kapetanović (SFK 2000 Sarajevo), Emina Omerović (Fortuna Živinice), Zerina Piskić (SFK 2000 Sarajevo), Mejrema Medić (SFK 2000 Sarajevo), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Nikolina Vujadin (Lokomotiva Brčko), Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo), Branka Bagarić (Široki Brijeg).

Igračice će se okupiti u nedjelju, 26. februara u Trening centru NSBiH u Zenici.

Raspored utakmica reprezentacije BiH:

1. 3. 2017. 15:00 Francuska „B“-Bosna i Hercegovina

3. 3. 2017. 15:00 Bosna i Hercegovina-Mađarska „B“

6. 3. 2017. 15:00 Hrvatska-Bosna i Hercegovina

Utakmice za plasman na programu su 8. marta ove godine.