VIJESTI

SDP se oglasio o odlasku Korać, Kamočajia i Selimovića

Saopćenje za javnost

Redakcija

24.2.2017

Nakon što su tri člana SDP-a, Igor Kamočaji, Jasenko Selimović i Lidija Korać danas saopćili da su napustili tu stranku, stiglo je i zvanično saopćenje koje prenosimo u cjelosti.

- SDP je velika porodica u kojoj svako od nas ima svoje mjesto i dobro je došao da bude dio porodice i tima koji baštini ideju staru 107 godina, navodi se u saopćenju Socijaldemokratske partije.

- Usprkos činjenici da je porodica SDP BiH svakim danom sve veća i jača, žao nam je svakog člana koji napusti porodicu. Povodom odluke nekolicine članova, bivših zvaničnika, SDP BiH da napuste partiju, želimo istaknuti kako je to njihova odluka. Istina je da se radi o ljudima koji su obilježili jedan period u SDP-u. Njihovu ličnu odluku poštujemo i želimo im svaki sreću na privatnom i profesionalnom planu u budućnosti - navodi se dalje u saopćenju.

U saopćenju se dodaje da SDP "nastavlja dalje provoditi politiku otvorenosti i okupljanja svih snaga koji su se 2018. spremni na zajedničkoj platformi suprotstaviti današnjoj politici destrukcije zemlje i socijalnoj devastaciji društva".

- Zalagat ćemo se za jak SDP u kojem će biti mjesta za sve koji se žele boriti za BiH kao državu u kojoj će svi biti jednaki i u kojoj će vladati zakon, a ne volja bilo koga, navodi se u saopćenju SDP-a.