NOGOMET

Edin Džeko odgovarao fanovima putem Facebooka: Iznenadit ćete se koji mu je omiljeni film

Reprezentativac BiH i igrač Rome bio gost UEFA Evropske lige

A. SOKOLOVIĆ

24.2.2017

Napadač italijanske Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, danas je putem Facebook profila UEFA Evropske lige odgovarao na pitanja fanova.

Evo nekih od pitanja: 

Koji vam je bio najbolji trenutak u karijeri? 

- Bilo je mnogo lijepih trenutaka u mojoj karijeri. Nastup u reprezentaciji Bosne i Hercegovine za mene je veoma važno, tako da mi je najbolji trenutak debitantski gol protiv Turske. To je ostvarenje sna.

Vaš najveći izazov?

- Postoji ih mnogo. Jedan od njih je bio prošle godine, kada s reprezentacijom nisam uspio da se plasiram na Evropsko prvenstvo. Imali smo priliku, ali nismo uspjeli (selekcija Irska, op. a.).

dzeko-fb

Vaš idol iz djetinjstva? 

- Bez sumnje, Andriy Shevchenko. On je veoma poseban za mene. Još uvijek se sjećam tog dana kada je postigao hat-trick protiv Barcelona na Camp Nou. On je "broj jedan" za mene.

Ko vam je najviše pomogao u karijeri? 

- David Silva. On je jedan od najboljih igrača s kojima sam igrao.

Vaš omiljeni film? 

- Volim kino i gledam mnogo filmova, tako da je teško izabrati samo jedan. Možda jedan od boljih je od Danisa Tanovića, Ničija zemlja. To je film za gledanje, ali vjerojatno i najbolji iz Bosne i Hercegovine.

Ko Vam je najbolji prijatelj u timovima gdje ste igrali? 

- U Wolsfburgu Zvjezdan Misimović. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, a mi smo i dalje vrlo dobri prijatelji. U Manchester Cityju to je Aleksandar Kolarov. Mnogo vremena smo proveli zajedno. Tu su i Savić i Jovetić. Oni su bili tamo u kratkom periodu, ali smo bili dobri prijatelji i izlazili smo često zajedno.

Francesco Totti?

Francesco Totti je legenda. Ne samo u Rimu i Romi, već u cijelom svijetu. Kada sjedite pored njega i igrate zajedno shvatite koliko je normalna osoba i dčvrsto na zemlju, to je on. Možete misliti o tome da je velika zvijezda, ali on je čvrsto na zemlji. Ponekad je teško biti samo dobar čovjek, on je i legenda.

Najvažniji cilj?

- Kao što sam rekao da je to utakmica protiv Turske, ali postoje i drugi važni ciljevi. Ako moram birati izabrao bih meč protiv Queens Park Rangersa. Postigao sam gol za 2:2, a zatim Aguero je postigao gol. Osvojili smo prvenstvo nakon 44 godine. Ipak, moj favorit je onaj gol protiv Turske.

Šta mislite o igri protiv Lyona?

Mogli bismo dobiti lakši tim, ali i teže; to je sigurno. Mislim da svih 16 preostalih timova su dobri, tako da nismo mogli misliti previše o tome ko nam je idealan protivnik. Lyon je jedan od favorita, a klub ima dugu tradiciju u Evropi. Oni su veliki klub.