CRNA HRONIKA

Detalji trostrukog ubistva kod Sanskog Mosta: Tijela ubijenih pronađena na tri lokacije, osumnjičeni zamolio komšije da zovnu policiju

U naselju Vrhpolje kod Sanskog Mosta

M. DEDIĆ

24.2.2017

Muhamed Kadirić uhapšen je danas zbog sumnje da je u naselju Vrhpolje u Sanskom Mostu iz vatrenog oružja ubio Safeta Kadirića, Elkaza Razića i Emira Bajrića. Policija je o ovom trostrukom ubistvu obaviještena oko 14:30 sati.

- Osumnjičeni K.M. je uhapšen i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, provode uviđajne radnje te utvrđuju način i motiv ovog trostrukog ubistva - rečeno nam je iz MUP- a USK.

Kako saznajemo, jedan od ubijenih pronađen je u pomoćnom objektu kod kuće Muhameda Kadirića, drugi ubijeni na samim vratima, a treći iza objekta. Navodno, sve četvorica su se družili, odnosno konzumirali alkohol u tom pomoćnom objektu, nakon čega je prvo došlo do verbalnog obračuna, a potom i trostrukog ubistva. 

Muhamed Kadirić je nakon ubistva, tvrde mještani, otišao do prvih komšija i rekao im da zovnu policiju jer je ubio tri čovjeka.

Inače, zaseok Kadirići gdje se nalazi kuća uhapšenog i tijela ubijenih, je blokiran od strane policije i u ovom trenutku se čeka dolazak službenika iz sektora Krim-policije USK, koji će obaviti kompletan uviđaj.