NOGOMET

Petrović: Moramo osvojiti tri boda ako želimo kontinuitet u nastavku

Trener Željezničara

Autor:(Fena)

24.2.2017

Fudbaleri Željezničara u nedjelju će igrati u gostima protiv Krupe u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, kojim se nastavlja prvenstvo nakon više od dva mjeseca pauze.

Tim s Grbavice nalazi se na trećoj poziciji s 32 boda i ima šest bodova manje od prvoplasiranog Zrinjskog, a dva od gradskog rivala, ekipe Sarajeva.

Uoči utakmice s Krupom, trener "plavih" Slavko Petrović istakao je da se ekipa dobro pripremila nakon šest i po sedmica napornih priprema u Sarajevu, Međugorju i Antaliji.

- Svi smo kao zapete puške. Ovo gostovanje se može računati kao teže na podlozi koja nama ne leži toliko. Ali mislim da smo tokom pauze obavili sve domaće zadatke. Igrači su spremni i ja uopće nemam glavobolje ako oni ispoštuju sve što se dogovorimo nećemo se vratiti bez tri boda koja se moraju osvojiti da bismo imali kontinuitet u sljedećim utakmicama - rekao šef struke Željezničara novinarima.

Dodao je da jedini igrač koji nije u trenažnom procesu Ivan Crnov za kojeg planira da sljedeće sedmice počne da lagano trči.

- Obavili smo fenomalan zimski prelazni rok, pojačali smo se na pozicijama koje su nam zadavale probleme naročito jer su nas na neki igrači napustili. Ali možemo biti zadovoljni. Što se tiče priprema, prvi dio sezona je bilo problema naročito u Sarajevu zbog snijega i leda - kazao je.

Petrović smatra da su se sve ekipe pojačale te da je Zrinjski doveo nekoliko ozbiljnih igrača. Također, ističe da je mostarska ekipa glavni favorit za šampionsku titulu, dodajući da moraju da znaju da iza njih stoje dva kluba koji vrebaju svaku šansu.

- Mi i Sarajevo ćemo sve šanse koje budu ukazivale pokušati iskoristiti - precizirao je.

Prokomentarisao je i protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH, a voljom žrijeba Željezničar se sastaje s Radnikom.

- Htio sam nekog lakšeg protivnika, međutim to je volja žrijeba. Nismo dobili ni najjačeg ni najslabijeg protivnika. Oni se mogu eleminisati u dvije utakmice i to nam je cilj - zaključio je Petrović.

Goran Zakarić, koji je pojačao tim s Grbavice u zimskom prelaznom roku, navodi da jedva čeka nastavak sezone. Ističe da se ekipa spremala na najbolji mogući način.

- Utakmica protiv Krupe neće biti lagana ali se nadam da ćemo uspješno je privesti kraju. Krupa je pokazala u prvom dijelu prvenstva da je dobra ekipa ali uz naš maksimum zalaganja mislim da se ne bismo trebali puno brinuti. Ako budemo pravi i koncentrisani vratit ćemo se u Sarajevo s dobrim rezultatom - poručio je Zakarić.

Utakmica između Krupe i Željezničara igra se u nedjelju od 14:30.