OSTALI SPORTOVI

Kadrić: Vjerujem da pobjeda protiv Goražda neće doći u pitanje

Rukometaš Vogošće

Autor:(Fena)

24.2.2017

Rukometaši Vogošće Poljine Hills u nastavku Premijer lige BiH upisali su gostujuće pobjede protiv Zrinjskog (23:20) i Krivaje (32:25), te domaću protiv Čelika (42:30).

Igre koje su prikazali Vogošćani u tri pomenuta meča pokazale su zašto aktuelni osvajač Kupa BiH i ove sezone ima velike ambicije. Pivot i puzdani defanzivac Vogošćanin Nedim Kadrić, ističe da je ekipa na terenu u svakom meču pružala maksimum, saopćeno je iz RK Vogošća Poljine Hills.

- Maksimalno smo motivisani ove sezone. Želimo u svakom meču da pružimo najbolje što možemo, a mislim da smo to pokazali i u tri prethodna meča. Ostvarili smo zaslužene pobjede i to je dobar znak za nastavak prvenstva, ali i za samu završnicu - rekao je Kadrić.

Vogošća PH u narednom kolu dočekuje ekipu Goražda, a Kadrić ističe da neće biti lahko, ali vjeruje u trijumf.

- Goražde je ekipa iz sredine tabele koja još nije sigurna u opstanak. Svjesni smo da smo favoriti u tom meču, ali znam da će i gosti doći rasterećeni. Sigurno je da će biti opušteniji na terenu, ali ako mi nastavimo u svom ritmu, vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje, jer sve osim pobjede bilo bi veliko razočarenje za nas - dodao je Kadrić.

Utakmica Vogošća Poljine Hills - Goražde će biti odigrana sutra u 19:00 sati u KSC "Amel Bečković" u Vogošći.