REGION

Monstruozni Bosanac šokirao Balkan: Ubit ću te, ubit ću te već sutra

Slučaj ubistva u Hrvatskoj potresao region

(M. D.)

24.2.2017

Hrvatska je policija potvrdila nakon izlaganja odbrane da je David Komšić (19 godina) optužen za teško ubistvo svoje djevojke Kristine Krupljan (18).

Prema ovom članku zakona, Komšiću prijeti najmanje deset godina robije.

Osim toga, policija je dokazala da Komšić u vrijeme izvršenja zločina nije bio pod utjecajem alkohola ili narkotika. 

Također je otkriveno kako je Komšić imao zabranu prilaska Kristini, koja je trajala dva mjeseca, a on je u tom periodu četiri puta prekršio tu mjeru.

Prema podacima Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, Kristini je slao uvredljive i prijeteće SMS-ove: “...Kurvo. Ubit ću te, ubit ću te već sutra”.

Osim prijetećih poruka i poziva, tukao ju je i cipelario nogom u lice pa je u nekoliko navrata tražila medicinsku pomoć, a pojedine prijetnje zvučale su zastrašujuće: “Mogu te udariti, a da se to ne vidi”.

U međuvremenu se pojavljuju nove informacije o zločinu koji je potresao Hrvatsku, a mediji su se dokopali i fotografija s društvenih mreža koje pripadaju ubici.

Komšićeve objave na Instagramu daju nešto više informacija o njegovu životnom stilu. Tako je prije dvije sedmice objavio snimku nadzorne kamere na kojoj se vide policajci koji ga, sudeći po njegovu komentaru, traže, a koje je nazvao "smećarima".

- Kad te smećari traže u nedjelju u 8:00 ujutro, a ja ih posmatram preko kamera, na drugoj adresi i u toplom krevetu - napisao je David K. ispod fotografije.

Inače, David Komšić porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, a njegova porodica dolazi iz Kiseljaka.