CRNA HRONIKA

Na području KS-a 20 saobraćajnih nesreća

Nezgode s materijalnom štetom

Fena

24.2.2017

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, sve s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i pet neregistrovanih motornih vozila.

Požar

Treća policijska uprava je u 22.20 sati obaviještena da je u ulici Safeta Isovića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na kući vlasništvo B.D. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući nastupila materijalna šteta. O ovom je obaviješten tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, a danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.   

Krađa

Policajci su u četvrtak u 16.45 sati u ulici Hiseta, općina Centar Sarajevo, uhapisli H.S., rođena 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krađu na štetu M.T. iz Slovenije.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštvu u Sarajevu, a H.S. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljvanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti iste, saopćeno je iz MUPKS-a.