NOGOMET

Janjoš: Vitez nezgodna ekipa, ali ne bježimo od uloge favorita

Sarajevo ko kuće dočekuje Vitez

Autor:(Fena)

24.2.2017

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju dočekuju ekipu Viteza u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja se nastavlja nakon dvomjesečne pauze.

Trener „bordo“ kluba Mehmed Janjoš uoči utakmice, na današnjoj pres-konferenciji, istakao je da njegova ekipa ne bježi od uloge favorita, ali upozorava da Vitez igra jako dobro u gostima.

- Što se tiče naše ekipe, pripremamo se za važnu utakmicu protiv tima koji na strani igra odlično. Oni su Željezničar pobijedili na Grbavici i ekipa je koja može da stvori problem. Ali mi ne bježimo od uloge favorita - rekao je Janjoš.

Dodao je da nema problema s povrijeđenim igračima i da su svi spremni.

Na pitanje o nastavku sezone, smatra da će predstojeći period biti težak, jer ekipa igra i Kup BiH.

- Nismo mnogo mijenjali ekipu, ali se nadam da ćemo na kraju uspjeti, a to je izlazak u Evropu - zaključio je šef stručnog štaba Sarajeva.

Prokomentarisao je i žrijebanje Kupa BiH u kojem je Sarajevo izvuklo Travnik, dodajući da je to specifično takmičenje, te da će razmišljati o tome kada za to dođe vrijeme.

Igrač Sarajeva Elvis Sarić istakao je da se ekipa zaželila utakmica nakon priprema u Antaliji.

- Radimo u idealnom okruženju i nadam se da će tako i ostati. Vitez je ekipa koja zaslužuje respekt i ali ipak smo favoriti - rekao je Sarić.

Utakmica protiv Viteza igra se na Koševu u nedjelju od 13 sati.