VIJESTI

Ivanić: Kako ćemo izaći iz krize pitajte Bakira Izetbegovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

N. Ka.

24.2.2017

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao danas da ne može komentirati najavu funkcioniranja Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu i da je to pitanje o kojem će odlučiti lideri Saveza za promjene.

- Oni treba da kažu šta će i kako će uraditi. U taj dio stvari ja ne želim ulaziti, kazao je Ivanić.

On je naveo da je krizu izazvao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dodajući da mu je čudno sve što se dešava u našoj zemlji posljednjih dana, posebno teza da on brani Srbiju. 

- Ja ni riječ nisam rekao o tome već sam govorio o načinu donošenja odluka. Tražio sam jučer da se odluke vrate u institucije BiH, a Izetbegović ih je opet izvukao iz institucija - rekao je Ivanić. 

Dalje je naveo da bi oni koji se već prave intelektualcima trebali podržati njegov prijedlog da se u Predsjedništvu BiH priča o reviziji presude. 

- Kao čovjek koji predstavlja BiH trebao bih da znam koji su argumenti. Valjda bi od mene koji predstavljam BiH trebalo tražiti mišljenje. Branim samo princip odlučivanja i ne znam šta sam trebao uraditi da ispunim želje onih koji me iskritikuju. Da na slijepo kažem 'da'? To nikada neću uraditi - istakao je Ivanić. 

Zaključio je da će odlučiti kada će i na koji način poslati pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu. 

- Kako ćemo izaći iz krize, to pitajte Bakira Izetbegovića. Nisam ja bojkotovao rad Predsjedništva BiH - rekao je Ivanić.