BORILAČKI SPORTOVI

Spektakl u najavi: Amerikanac i brutalni Rus uzimaju titulu Conoru McGregoru!

Još samo devet dana je ostalo do spektakularnog UFC 209 eventa

M.M.

23.2.2017

Još samo devet dana je ostalo do spektakularnog UFC 209 eventa. Gledaoci će biti u prilici da vide nekoliko zaista odličnih mečeva.

Tony Ferguson će se za naslov u lakoj kategoriji boriti protiv Khabiba Nurmagomedova. Inače, prvak u ovoj kategoriji je Conor McGregor, koji je na dopustu zbog nedavnog rođenja prvog djeteta.

Pobjednik meča Ferguson - Nurmagomedov postat će privremeni vladar lake kategorije tako da će jedan od njih vrlo vjerovatno biti idući suparnik irskom borcu. Amerikanac Ferguson smatra da je McGregor prošlost i da se prava borba za titulu vodi u njegovom meču s Rusom.

- Poludim li na pitanja o njemu? Da, malo me to naljuti, ali činjenica je da je borba za pravi pojas između mene i Khabiba. On ima 24-0. Čovječe, već zaboravljam koliko pobjeda ja imam (22-3). Iskreno, više ni ne vodim brigu o tome - rekao je Ferguson.

Amerikanac nije poražen gotovo pet godina, a u medijima se razbacuje teškim riječima prije nego je uopće izborio borbu s Ircem.

Istu stvar radi i Nurmagomedov koji svako malo prozove McGregora i nazove ga pilićem. Pobjednik ovog meča morat će svoje izjave pokriti kvalitetnom borbom ako ne želi biti ismijavan do kraja karijere.

Prema mišljenju kladionica Nurmagomedov je blagi favorit u odnosu na Fergusona.

Popis boraca koji će nastupiti na UFC-ovom eventu 5. marta je zaista impozantan.

Meč između Fergusona i Nurmagomedova uopšte nije glavna borba večeri! 

Međusobni ogled Stephena Thompsona i Tyrona Woodleyja će biti svojevrsni "Main event" večeri. Bit će to borba za naslov u velter kategoriji.

Svakako treba obratiti pažnju i na meč dvojice MMA legendi Marka Hunta (42) i Alistaira Overeema (36). Bit će to revanš od prije devet godina kada je Overeem slavio submissionom.