OSTALI SPORTOVI

Rukometaši Zrinjskog traže bodove protiv Dervente za prolaz u doigravanje

Nakon dva poraza

(Fena)

23.2.2017

Nakon dva poraza na startu proljetnog dijela rukometnog prvenstva od Vogošće i Borca, rukometaši Zrinjskog u srijedu su na svom parketu svladali Maglaj (37:25), a već u petak ih čeka novi izazov kada u Mostaru gostuje Derventa, ekipa koja je izravan konkurent Zrinjskom za treće mjesto, posljednje koje vodi u razigravanje za prvaka.

- Što se tiče utakmice s Maglajem, mislim kako nam je ta utakmica ponovno vratila vjeru i samopouzdanje. Odigrali smo kvalitetno svih 60 minuta, što nije bio slučaj protiv Vogošće i Borca. Možda Maglaj nije na razini Vogošće i Borca, ali sigurno nas veseli sinoćnja igra - kazao je na konferenciji za novinare pivot Zrinjskog Damir Džeba.

On je pozvao navijače da i u petak podrže Zrinjski i pomognu "Plemićima" da dođu do važnih bodova u utakmici protiv izravnog konkurenta.

U nastavku prvenstva momčad Zrinjskog muče povrede, a to je posebno problem u ovom dijelu prvenstva zbog zgusnutog rasporeda, kada se utakmice igraju svaka 3-4 dana.

- Od početka proljetnog dijela prvenstva nismo bili kompletni, ali sada se polako vraćamo. Nakon Dervente očekuju nas također dvije teške utakmice, u utorak kup utakmica protiv Bosne u Sarajevu, a u subotu u prvenstvu idemo Čeliku u Zenicu. Očekujemo da nam se Marijan Marić vrati već za utakmicu s Bosnom, dok bi Nikola Ivanović trebao biti spreman za Čelik. Naravno, što je širi roster kvalitetnijih igrača nama će biti lakše - kazao je Džeba.

Predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić najavio je kako tim ide maksimalno i u ligi, i u kupu.

- U Sarajevo idemo bez kalkulacija, po pobjedu. Već razmišljamo, ako prođemo među četiri momčadi, da organiziramo završnicu kupa u Mostaru i da napravimo rukometni spektakl za 25. godišnjicu HMRK Zrinjski. Želja nam je donijeti prvi trofej u Mostar kada je u pitanju muški rukomet - kazao je Pušić.

Utakmica Zrinjski – Derventa igra se u petak, 24. februara, u dvorani Bijeli Brijeg, s početkom u 18:30 sati.