CRNA HRONIKA

Prijedor: U "Sumraku" zaplijenjeno preko 22 kilograma marihuane

Droga namijenjena inostranom tržištu

M.Z.

23.2.2017

Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor, danas  je na vanrednoj press-konferenciji naveo da je u okviru akcije kodnog naziva „Sumrak“, čiji je cilj sprječavanje i otkrivanje preprodaje narkotičkih sredstava, na tri lokacije u Prijedoru, tokom prethodnih nekoliko dana, zaplijenjeno 22 kilograma i 643 grama marihuane, digitalna vaga, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretresi su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

U akciji „Sumrak“ uhapšena su dva lica, M.R. ( 37) i D.D. (34), obojica iz Prijedora. Akcija "Sumrak“ nastavlja se i danas, a po završetku krim obrade protiv uhapšenog dvojca koji je policiji poznat od ranije, po sličnim krivičnim djelima, nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Inače akciju su proveli pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora krim policije CJB Prijedor u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Okružnim tužilaštvom iz Banje Luke.

Prema pretpostavkama tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane iznosi oko 250. 000 maraka i najvjerovatnije je bila namijenjena inostranim tržištima.