CRNA HRONIKA

Trebinje: Pronađen "štek" dilera s marihuanom i spidom

U Starom gradu

P. M.

23.2.2017

Trebinjska policija je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala G.H. u ul. Stari Grad, Trebinje, pronašla i privremeno oduzela dva zamotuljka u kojima se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Kako je saopćeno iz CJB Trebinje, policijski službenici su dolaskom na adresu pretresa, ispred kuće, zatekli lica inicijala G.H. i M.K., pri čemu su primjetili da lice G.H. odbacuje jedan najlonski zamotuljak. Nakon toga na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je izuzeto još sedam najlonskih zamotuljaka s istim ili sličnim sadržajem i najlonska kesa u kojoj se nalazila određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid.

Kriminalističkom obradom navedenih lica su stečeni osnovi sumnje da su najlonski zamotuljci vlasništvo lica inicijala M.K. čime bi počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih drogan, dok je lice inicijala G.H. počinilo prekršaj. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o G. Hrepiću i M. Kovaču