REGION

Nevjerovatan preokret: Bračni okršaj u Rakovici otkrio nove detalje koji su sve šokirali

Pronađen kofer pun novca

(Blic)

23.2.2017

Pun kofer novca kao i gomila lažnih dokumenata pronađeni su jučer ispred zgrade u Rakovici, u kome je Lidija Milivojević (31) najprije hicem iz samostrijela ranila muža Dušana (39), a potom, po dolasku policije, pokušala još jednom da puca.

Upravo su lažna dokumenta i navela policiju da posumnja u identitet ranjenog muškarca, koji se patroli predstavio kao Moraz Hodžić. Pravi identitet je međutim ubrzo otkriven, a s njim je razotkriveno i ko su zapravo stanari iznajmljenog stana u Ulici Slavka Rodića 9, a koji su komšijama izgledali kao "baš fini ljudi", piše Blic.

I Dušan i Lidija su rodom iz Svrljiga, a u policiji su označeni kao klasični prevaranti, koji su zbog toga više puta hapšeni i osuđivani. Za Dušanom je raspisano čak 11 potjernica, od kojih šest sudskih, za izdržavanje zatvorske kazne.

Hapšeni su i kao bračni par. Dva puta, za iste prevare.

U januaru prošle godine u akciji niške policije i Dušan i Lidija su uhapšeni zbog prevare u vezi s prodajom automobila. Oni su davali lažne oglasa za prodaju automobila, a onda od zainteresovanih kupaca uzimali kaparu, da bi im "sačuvali" automobil. Novac im je slat netom, a podizali su ga lažnim dokumentima.

Zbog istog djela, hapšeni su i u septembru 2015. u Zaječaru, kada su osumnjičeni za prevaru više od 450 građana Srbije.

Bračni par je zbog ove prevare stigla i zatvorska kazna. Dušan je osuđen na tri, a Lidija na godinu dana robije. Međutim, oboje su još izbjegli izdržavanje zatvorske kazne, zbog čega je s Dušanom raspisana i sudska potraga. Jedna od 11.