CRNA HRONIKA

Odležao sedam godina robije, pa zapalio kuću komšije u Brčkom: Određen mu jednomjesečni pritvor

Osnovni sud u Brčkom donio odluku

Autor:(Redakcija/Fena)

22.2.2017

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 26-godišnjaku osumnjičenom da je prije tri dana u Dubravama, jugozapadno od Brčkog, zapalio dvije kuće.

Nakon uhićenja te policijskog i tužiteljskog zadržavanja, M. T. će i dalje ostati iza rešetaka na osnovu rješenja o određivanja pritvora, čije se izvršenje ne može odgoditi niti žalbom.

Tužiteljstvo Brčko distrikta vodi istragu protiv M. T. zbog osnova sumnje da je u nedjelju, 12. februara, podmetnuo požar u dvije kuće čiji se vlasnici nalaze u inozemstvu.

- Za sada je utvrđeno da je do podmetanja požara došlo najprije u kući osobe s inicijalima M. M. (oko 2.45 sata), a nešto kasnije (oko 04.30 sata) i u kući tetke osumnjičenog, u kojoj je jedno vrijeme i boravio. Nakon toga, plamena stihija zahvatila je kompletnu unutrašnjost kuća uzrokujući štetu u visini koja prelazi stotinu tisuća maraka - navodi se u prijedlogu za pritvor.

Nezvanično saznajemo da je vlasnik kuće Marko Mendeš. 

Kako nezvanično saznaje portal BDC TV, kuću je zapalila ista osoba koja je 2007. godine u Dubravama ubila djevojku i za to odležala sedam godina zatvora. Nakon što je izašao iz zatvora proveo je, kako saznaju, izvjesno vrijeme kod tetke u Švicarskoj, vratio se u rodno mjesto i krenuo u pohod, zapalivši prvo komšijinu kuću a potom i kuću rođene tetke koja mi je pružila utočište u Švicarskoj.