SARAJEVO

Sarajevo: Brojne popravke na vodovodnoj mreži

U nekoliko ulica vodosnabdijevanje stabilizirano

Fena

22.2.2017

U popodnevnim satima završene su popravke u nekoliko sarajevskih ulica te je vodosnabdijevanje stabilizirano.

Radi se o ulicama Srebrenička, Zenička, Fojnička, Sakiba Udžvalića, Muhameda ef. Pandže, Hasana Bibera, Isaka Samokovlije, Čekaluša, Džiđikovac, Gabelina, Alekse Šantića, Josipa Vancaša, Rizaha Šetića, Tina Ujevića, Jukićeva, Muhameda Hadžijahića, dio naselja Koševsko brdo, Branislava Nušića te dio ulice Ramiza Salčina.

Vodosnabdijevanje je stabilizirano u ulicama Novopazarska, Trg solidarnosti, naselje B faza Alipašino polje, Paje, Mahmutovac, Kamenica, Paje malta, Vrbanjuša, Pirin brijeg, Čadordžina, Budakovići, Hercina, dio ulice Sagrdžije, Aleksandra Puškina i Nahorevska.

U toku je popravka kvarova i prekid u vodosnabdijevanju na lokalitetima Bačići, Butmirska cesta, dio naselja Butmir, Sulejmana Prohe i Aladža.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata Komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" uradila je popravku na još šest lokacija, a u toku su radovi u ulicama Paje, Aleksandra Puškina, te Radenka Abazovića.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je imala prijavljeno 36 kvarova u šahtovima odnosno vodomjernim garniturama, a 32 kvara su popravljena i očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju oko 17 sati.

U okviru izrade Studije za neprihodovanu vodu, večeras će u toku noći, u periodu od 24 do četiri sata Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) vršiti testna mjerenja u zoni Rezervoara "Bjelave" (step test).

U tom periodu bit će povremenih prekida u vodosnabdijevanju u naseljima i ulicama Muse Čazima Ćatića, Čadordžina, Porodice Eskenazi, Adžemovića, Potoklinica, Karpuzova, Čemerlina, Josipa Štadlera, Logavina, Kečina, Glođina, Toromanova, Sagrdžije, Ulomljenica, Sulunah Efendije, područje Kovača i Jekovac.

Obzirom na pojačan intenzitet popravki kvarova, iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" apelirali su na potrošače za strpljenje i razumijevanje.