VIJESTI

Lejla Šebić: Zašto sam odlučila pokazati ljepotu ženskog tijela u trudnoći

"Azra family" u petak na kioscima širom BiH

Redakcija

22.2.2017

U petak 24. februara na kioske širom BiH stiže novo, 7. izdanje magazina „Azra Family“. Rušimo stereotipe i u tome nam je pomogla Lejla Šebić. Hrabro je stala pred objektiv Maria Kleina i pokazala nam veličanstvenu stranu majčinstva, tu posebnu moć transformacije ženskog tijela u trudnoći. U svijetu je, kažu, to viđeno, kod nas je do danas prelijepo žensko tijelo u trudnoći bio tabu. Ali, mi vjerujemo da se svaka žena, neovisno o dobi, drugom stanju i promjenama koje njeno tijelo pokazuje, se voli osjećati privlačnom. I sa strukom koji je uzak i sa onim koji samo raste, žena u trudnoći je lijepa u svim svojim mjerama, jer na svijet donosi novo, malo živo biće. Sretno majčinstvo uljepšava ženu i zato buduće mame uživajte u ljepoti svoga tijela!!!

- Moj motiv za slikanje bio je pokazati veličanstvenu stranu majke prirode i ženske moći rađanja. Ljepota nagog ženskog tijela u trudnoći je zaista posebna. Nije tu sa ciljem da probudi pohotu kod posmatrača već iskreno divljenje prema čudesnoj transformaciji tijela žene na tom divnom putu nastajanja novog ljudskog bića.  Ovakav trenutak i promjenu tijela željela sam obilježiti na jedan poseban način. Najvažnije, imala sam potpuno povjerenje u “Azrinu” ekipu s kojom sam radila, od same ideje koju je dala urednica Amela Keserović i realizacije kroz objektiv Maria Kleina pokazali smo da žensko tijelo može biti lijepo, zdravo i funkcionalno u trudnoći. Trudnoća je nešto posebno za što je sposobno samo žensko tijelo i zato ga treba veličati i diviti mu se – kaže dr.sci. Lejla Šebić. 

“Azra Family” na 106 strana donosi još i teme i razgovore sa:

Bračni par Lena i Goran Samardžić su nas upoznali sa svojom zlatokosom kćerkicom Milom. Pjevačica Jelena Tomašević otkriva način na koji odgaja svoju petogodišnju kćerkicu Ninu. Roditelji, koliko puta ste bili u dilemi kako svom djetetu saopćiti lošu vijest, psiholog vas savjetuje kako djetetu u kojoj dobi treba pojasniti razvod, gubitak drage osobe, nasilje na TV-u, ili da je usvojeno...Osam prekrasnih dama, Mediha, Berna, Dejana, Vitomirka, Arnela, Sonja, Aida i Sabiha, kroz zanimljiv editorijal govore o neraskidivoj vezi koju mame i kćerke imaju. Tate su nam ispričale svoja iskustva iz porođajnih sala, zašto su željeli prisustvovati rođenju svoje djece. Donosimo i dossier o vantjelesnoj oplodnji. Na 106 strana „Azre Family“ naći ćete još mnogo zanimljivih tema, ali i super vrijednih poklon kuća; Dior, Givenchy, Gucci...