TENIS

Danas nastupi Bašića i Brkića te Džumhura u dublu

Naši najbolji teniseri igraju

Fena

22.2.2017

Bosanskohercegovački teniser, Mirza Bašić, u prvom kolu ATP Challenger turnira u Bergamu (Italija), vrijednog 64.000 eura, danas će igrati protiv Nijemca Jeremyja Jahna.

Dvadeset petogodišnji Sarajlija, koji trenutno zauzima 230. mjesto na ATP listi, sastaje se s godinu starijim i 12 pozicija bolje rangiraniom Nijemcem, a ovo će biti njihov prvi međusobni duel. Meč počinje u 10 sati, a pobjednik će u drugom kolu igrati s boljim iz susreta Maximilian Marterer (Njem) - Jerzy Janowicz (Polj).

Bašić kolega iz Davis Cup reprezentzacije Tomisav Brkić također će danas izaći na teren. On nastupa na ITF Futures turniru u Tunisu, vrijednom 15.000 dolara, a u prvom kolu igra protiv Italijana Cristiana Carlija. Meč će početi iza 12 sati.

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, u drugom kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu igrat će protiv Argentinca Juan Martina Del Potra. Meč bi trebalo da bude odigran u četvrtak, a Džumhura danas očekuje nastup u paru s Raduom Albotom protiv Briana Bakera i Nikole Mektića. Susret počinje u 17 sati.