NOGOMET

Liga prvaka: Juve na ispitu u Portugalu, Sevilla dočekuje engleske prvake

Nove dvije utakmice osmine finala

Al. Ti.

22.2.2017

U okviru osmine finala Lige prvaka večeras su na rasporedu dodatne dvije utakmice najelitnijeg svjetskog fudbalskog takmičenja.

Sastaju se Porto i Juventus, te Sevilla i Leicester.

Na Dragao stadionu koplja će ukrstiti domaći Porto i Juventus, našeg Miralema Pjanića.

Obje ekipe igraju u strašnoj formi, a u posljednjih pet utakmica zabilježili su po pet pobjeda. Svakako ono što će utjecati na Juve jeste i "sukob" između stopera Bonuccija i trenera Massimiliana Allegrija.

Naime, defanzivac Stare dame neće igrati večeras, već će utakmicu posmatrati s tribina zbog "nepoštivanja kluba i trenera".

Porto ove sezone igra fenomenalno, utakmicu nisu izgubili od septembra, a treba naglasiti kako su u tom periodu primili samo 14 golova.

- Oni su ekipa kojoj je mjesto u ovom takmičenju. Pobjeđivali su Bayern i Chelsea. Bit će ovo odlična utakmica - rekao je Allegri.

Očekuje se da će susret započeti i naš reprezentativac Miralem Pjanić koji je bio pod znakom pitanja zbog povrede.

Posljednji put ove dvije ekipe igrale su baš u okviru Lige prvaka, a bilo je to prije 16 godina kada je Stara dama slavila rezultatom 3:1.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Sevilla će na Sanchez Pizjuanu dočekati engleskog prvaka Leicester.

Koliko je Sevilla neugodna na svom teren govori podatak da je jedino Juve u grupnoj fazi slavio.

Tim Jorgea Sampaolija će nastupiti vez Krohn-Dehlija, ali i Tremoulinas, koji su povrijeđeni, a također će i Nicolas Parejo zbog povrede prepona vjerovatno propustiti ovaj susret.

Leicester igra sjajno u Ligi prvaka, obezbijedili su prvo mjesto u grupi i prije posljednjeg kola, ali ono što brine Claudija Ranijerija jeste Jamie Vardy koji je u očajnoj formi ove sezone.

Također, treba naglasiti i užasnu seriju Leicestera u Premiershipu, jer u prvenstvu nisu pobijedili od 31. decembra kada su slavili protiv Evertona.

Utakmice su na rasporedu u 20:45 sati.