LIFESTYLE

Policajac iz Ohia pomogao djevojčici da riješi domaći zadatak iz matematike

Neobičan slučaj iz Amerike

Redakcija

21.2.2017

Policajci su se znali kroz karijeru susresti s mnogim izazovima, ali policijski službenik iz američke države Ohio, vjerujemo nije ni slutio da će putem Facebooka riješavati domaći zadatak iz matematike, jednoj 10-godišnjoj učenici.

Sve je krenulo kada se djevojčica Lena Draper javila na zvaničnu Facebook stranicu policijske stanice Ohio, šaljući im apel za pomoć tokom vikenda.

- Šta ima? – upitao je policajac BJ Gruber, koji je dobio odgovor da djevojčica ima problema s matematičkim zadatkom.

- Imam problema s mojom zadaćom zadaćom. Možete li mi pomoći? - pitala je Lena.

Nažalost, nakon što joj je dao tačan odgovor na prvo pitanje, poručnik Gruber je pogriješio kod drugog.

facebook-2

Majka od djevojčice Molly objavila tok razgovora na Twitteru 

Na svojoj Twitter stranici Lenina mama Molly objavila je tok razgovora sa Facebooka između njene kćerke i policajca, što je zaintrigiralo američku javnost, prenosi BBC.

Što se tiče Lena, ona sada zna da se ne može uvijek osloniti na policiju da joj pomogne u pisanju zadaće. No, i ovaj rezervni plan zaslužuje pohvalu za snalažljivost.

Ipak, ovo nije prvi put da učenici kontaktiraju policiju u riješevanju domaćih zadataka.

Prije dvije godine, švedski policajci koji su odgovorili na prijavu 11-godišnjaka o mogućoj provali, na kraju su mu pomogli da napiše domaći zadatak također iz matematike.

- Jedanaestogodišnji dječak koji je bio sam kod kuće mislio je da je ušao provalnik. Pokazalo se da nije bio u pravu, ali je bio uplašen i patrola je ostala s njim i pomogla mu s domaćim iz matematike - objavljeno je svojevremeno na službenom profilu policije Stockholma na Twitteru.

Patrola je ostala s njim, sve dok nije došla dječakova majka.