NOGOMET

Mečevi za infarkt: 14 golova u Ligi prvaka, preokret za preokretom (VIDEO)

Mečevi Manchester City - Monaco i Bayer - Atletico ponudili sve što trebaju

A. S.

21.2.2017

Ludnica večeras u Ligi prvaka. U dvije večerašnje utakmice gledali smo fantastičke golgetere, koji su postigli 14 golova.

Manchester City – Monaco 5:3

Manchester City i Monaco odigrali su jednu od najboljih utakmica u najelitinijem evropskom takmičenju.

Konačan rezultat od 5:3 za Manchester City sve govori, a moglo je bit ii drugačije da je u 50. minuti, pri rezultatu od 2:1 za Monaco, Kolumbijac Falcao realizirao penal.

Menadžer domaćina Pep Guardiola, osim Vincenta Kompanyja i odavno povrijeđenog Gundogana, na raspolaganju je imao cijelu momčad, a Francuzi su stigli bez Boschilije i Jemersona, koji su imali žute kartone.

Domaći tim je poveo kada je Sane odlično pronašao Sterlinga na drugoj stativi koji sam pred Subašićem zabija za vodstvo. Čini se da je Englez bio u ofsajdu, a igrala se 26. minuta.

Onda preokret. Caballero je očajno ispucao loptu do Fabinha koji šalje oštar centaršut u šesnaesterac domaćih. Tamo se sjajno snalazi Falcao i u padu zabija glavom za 1:1. Semafor je pokazivao da se igra 32. minuta .

Šok na Etihadu dogodio se u 40. minuti. Sjajni Mbappe je primio dugu loptu, oslobodio se čuvara i probio Caballera za 2:1.

Počelo je drugo poluvrijeme penalom za Monaco. I promašajem Falcaa.

Igrala se 59. minuta kada je City izjednačio. Neviđeni kiks hrvatskog golmana Danijela Subašića. Aguero se krenuo prema šesnaestercu i pucao ravno u golmana, no hrvatski reprezentativac neshvatljivo je propustio loptu kroz ruke u gol.

Kada su “Građani” krenuli po pobjedu, novi šok. Možda i najljepši go love sezone u Ligi prvaka. Akter Kolumbijac Falcao.

Falcao se iskupio za promašeni penal, poslao Stonesa na pod i briljantno lobovao Caballera. 3:2 za Monaco.

Nakon tog gola, Francuzi koji su najefikasniji tim Evrope (u 26 kola postigli 76 golova, skoro tri po susretu), su se prepoali pobjede na Etihadu i povukli. To ih je koštalo  da prime čak tri gola.

Prvo je Aguero sjajno pogodio iz voleja (72. minuta) za 3:3 da bi zatim Stones (77.) doveo domaće u vodstvo od 4:3.

Konačnih 5:3 u 82. minuti postavio je Sana. Ispala im je cijela odbrana Monaca, a Aguero  nesebično dodao Saneu koji zabija u prazan gol i prednost od dva gola razlike pred gostovanje u Kneževini.

Pogledajte sve golove sa utakmice na Etihadu:

Bayer - Atletico 2:4

Kao i prije dvije sezone, Bayer Leverkusen i Atletico Madrid igrali sui  večertas u osmini finala Lige prvaka. Španci su 2015. uspjeli proći nakon penala (obje momčadi slavile s po 1:0 kod kuće), a večeras Nijemci su se pokušali osvetiti.

Kažemo pokušali, jer nakon ovih 4:2 u prvom meču u Leverkuzenu, teško da se “Apotekari” u revanšu u Madridu mogu nadati čudu.

Gosti su poveli u 17. minuti. Prekrasno je prošao igrač Atletica Saul Niguez po desnoj strain. Kada su mnogi očekivali da će centrirati, on je s ruba šesnaesterca fantastično zabio u suprotni ugao za 1:0.

U 25. minuti već je bilo 2:0 za Atletico. Kevin Gameiro krenuo je u kontranapad, te asistirao za Francuza Antoine Griezmanna koji je iz prve, od prečke, zakucao loptu u mrežu za velikih 2:0!

U drugom dijelu igrači Bayera bolje su krenuli i u 48. minuti smanjili na 1:2. Kampl je odlično otvorio obranu Atletica i asistirao za Hendrichsa na desnoj strani, a on odlično centrirao za Bellarabija koji je smanjio prednost španskog protivnika.

U 58. minuti penal za Atletico uspješno je realizirao Griezmann koji je pucao po sredini za 3:1 za Madrižane.

Crnogorski reprezentativac Stevan Savić donio je nadu domaćinu za preokret golom u 68. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane golman gostiju Moya pokušao je odbiti loptu, ali je pogodio Crnogorca od kojeg se lopta odbija u mrežu za 2:3.

Nadu “Apotekara” srušio je Fernando Torres u 86. minuti. Šime Vrsaljko je prekrasno centrirao s desne strane, a Torres glavom pogodio i praktički odveo svoj tim u četvrtfinale Lige prvaka!

Naš Miralem Pjanić je sutra na terenu. Juventus je gost Porta i Torinezi su favoriti. Pjanić se oporavio i najavljen je da bi mogao biti u startnoj postavi. 

Pogledajte golove s meča: