BIH

Jusić primio Karasa: SAD obećale nastavak podrške OSBiH

Vojni ataše SAD u BiH na sastanku sa zamjenikom ministra odbrane

Agencije

21.2.2017

Vojni ataše SAD u BiH pukovnik, Mark Karas, danas je u razgovoru sa zamjenikom ministra odbrane BiH Seadom Jusićem podržao dosadašnje aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i obećao nastavak podrške i u narednom periodu. 
 
Jusić i Karas razgovarali su o Planu modernizacije Oružanih snaga BiH, koji je sastavni dio usvojenog dokumenta Pregled odbrane kojim su predviđeni dinamika, načini i modaliteti ukupnog procesa modernizacije Oružanih snaga BiH u narednih 10 godina. 

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, odbrambenoj saradnji BiH i SAD, te aktivnostima u vezi sa primjenom nedavno usvojenog dokumenta Pregled odbrane, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Jusić je zahvalio Karasu za doprinos koji SAD pružaju BiH u oblasti odbrambene saradnje i za njegovu ličnu posvećenost, te sugestije i prijedloge u vezi sa aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

U saopćenju se dodaje da je bilo riječi i o trenutnom stanju i izazovima u oblasti odbrane, te intenziviranju aktivnosti s ciljem što skorijeg aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO, kao i drugim pitanjima vezanim za odbranu.