BIH

Upozorenje vozačima na moguću poledicu i odrone

Saopćenje iz BIHAMK-a

Redakcija

21.2.2017

Pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz, kao i umjeren promet vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Skreće se pažnja na učestale odrone, a izdvajaju se magistralni putevi: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.

Tokom noći i jutra mogući su nailasci na dionice sa smanjenom vidljivošću zbog magle, kao i na mjestimičnu poledicu koja se može formirati na svim vlažnim lokalitetima, usljed pada temperature. 

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima saobraća usporeno.  

Pozivaju se vozači da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.