NOGOMET

Efendić i Veselinović spremni za duel s Mladosti, Subića bole leđa

Zdravstveni bilten Tuzlaka pred početak lige

(Fena)

21.2.2017

Svi fudbaleri Slobode na raspolaganju su treneru Vladi Jagodiću uoči nastupa protiv Mladosti u Doboj Kaknju osim Aleksandra Subića, koji ima problema s leđima.

Subić je upućen na dodatno snimanje kičme, jer je još na pripremama u Antaliji bio pošteđen većih napora na treninzima.

- Sve smo tokom priprema odradili kako treba i za mene, kao i za svakog trenera, najvažnije je da je rubrika 'povrijeđeni' ostala prazna. Tek po dolasku u Tuzlu aktualiziran je problem bolova u leđima Aleksandra Subića. To je posljedica jednog nepromišljenog treninga u teretani još dok je bio u beogradskom Partizanu. Narušen je disk u kičmi, bol silazi u preponski dio i mora se riješiti. Ali, nadam se da ćemo Subića uskoro imati u ekipi, ako ne protiv Mladosti onda na nekoj narednoj utakmici – izjavio je u razgovoru za Fenu trener Jagodić.

Za početni sastav, kaže Jagodić, konkuriše 20 igrača, a među njima su i Samir Efendić i Mladen Veselinović za koje je nedavno rečeno da još nisu okončali pregovore s klupskom upravom u vezi produženja ugovora.

- Ne vidim u tome problem. S njima sam obavio razgovor, a samim tim što sam ih poveo na pripreme, računam na njih. Danas ili sutra će se i s njima okončati formalnosti. Onim igračima koji su bili u dilemi ostati ili otići, koji sebe vide drugdje, želim sretan put. To ni u kojem slučaju nisu Efendić i Veselinović – dodao je Jagodić.

Navodi da odlazak Ivana Kostića i Ivana Fatića uopće nije poremetio njegove planove vezane za proljetni dio prvenstva.

- Bilo bi pogrešno reći da ti igrači nemaju kvalitet. Cijenim ih kao igrače, ali mi je drago što se njihov odlazak desio sada, a ne u toku prvenstva. Bio bih u zabludi. Jasno sam rekao da sada imam grupu igrača koji jednako dišu za svoj klub. Kostiću i Fatiću želim i sve najbolje u karijeri, ali smatram da su pogriješili s profesionalne strane, dok o njihovim ljudskim kvalitetima neću da pričam – zaključio je šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić.