BIZNIS

"Sparkasse banka" otvorila novi prostor regionalnog centra Mostar

Širenje poslovne mreže

Fena

21.2.2017

"Sparkasse banka" svečano je otvorila novi prostor regionalnog centra u Mostaru u prisustvu klijenata, partnera i predstavnika javnog sektora.

Gradonačelnik grada, Mostara Ljubo Bešlić, se obratio prisutnima, podržao jačanje prisustva jedne od vodećih banaka u BiH u gradu Mostaru te izrazio zadovoljstvo jer će građani  i privrednici Mostara i hercegovačke regije imati bolji finansijski servis.

Sanel Kusturica, direktor "Sparkasse banke" je zvanicama potvrdio apsolutnu opredijeljenost ove banke da dugoročno razvija poslovanje u BiH, a u okviru razvojne strategije austrijske matične grupacije Erste i Sparkasse, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi.

Direktorica novootvorenog regionalnog centra Mostar "Sparkasse banke" Sanela Demirović, u svom obraćanju je istakla da ova banka to dokazuje vrlo aktivnom politikom kreditiranja.

- Samo filijala Mostar koja pokriva regiju Hercegovine je u protekle četiri godine ostvarivala prosječan godišnji rast kredita od oko sedam posto. Ako se to stavi u poređenje s tržištem kredita koje je raslo jedan do tri posto, jasno je da je "Sparkasse banka" jedan od najaktivnijih kreditora među bh. bankama, što namjerava i ostati, istakla je Demirović.

U okviru ceremonije otvaranja, predstavnica "Sparkasse banke" je uručila ček sa donacijom predstavnici Udruge za roditelje i djecu sa posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar, naglasivši kako je ovaj gest samo jedna u nizu aktivnosti banke u dijelu podrške zajednici. Time ova banka želi dodatno razvijati i jačati svoju vezu sa zajednicom u kojoj posluje.

"Sparkasse banka" će sa regionalnim centrom Mostar imati  poslovnu mrežu od 40 poslovnice koje pokrivaju cijelu BiH. Banka raspolaže sa 90 bankomata, a njenih 500 uposlenih opslužuju oko 135.000 klijenata. Sa aktivom od 1,2 milijarde KM, kreditnim portoliom od oko 930 miliona KM koji kontinuirano raste, "Sparkasse banka" se ubraja među vodeće i najbrže rastuće banke u BiH.